Política

Anna Simó també s'apunta a la idea que Puigcercós sigui el proper candidat d'ERC a la Generalitat

La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha considerat avui una "bona idea" que l'actual president del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira, es converteixi en líder ideològic d'ERC i que el secretari general, Joan Puigcercós, sigui el candidat a la Generalitat, tal com proposen un centenar de republicans sota el nom Esquerra Positiva.

En declaracions a RAC-1, Simó ha considerat aquesta opció "sensata", i ha opinat que "s'ha de parlar" sobre això, ja que Puigcercós no ha encapçalat mai unes eleccions catalanes.

Ha indicat, alhora, que molta militància opina així, com ha pogut comprovar durant la campanya electoral, pel que ha considerat que és una alternativa que "s'ha de mirar".

Simó ha dit que se sent "incòmoda" amb el fet que aquesta qüestió estigui en el debat públic cada dia, i ha demanat "sentit comú" a tothom.

L'exconsellera ha considerat que un projecte com el d'ERC és "inevitable i absolutament necessari" per a Catalunya, i ha afegit que el partit "no es pot permetre el luxe de prescindir de les millors persones en els millors llocs".

En declaracions a Catalunya Ràdio, Simó ha dit, a més, que se sent "incòmoda" quan Carod-Rovira demana "joc net" en el procés congressual. "Si es demana joc net, sembla que en algun moment hi hagi hagut joc brut", s'ha lamentat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.