Política

El TC admet a tràmit les recusacions presentades pel govern espanyol

El Ple del Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit les dues recusacions presentades pel govern espanyol contra dos magistrats del sector conservador.

Es tracta de Roberto García-Calvo i Jorge Rodríguez-Zapata. L'alt tribunal considera provat que estan "contaminats" i aparta aquests dos magistrats per decidir en la votació de la llei que renova el TC. En la decisió d'aquest dilluns només han participat vuit dels deu magistrats i s'ha aprovat sense aquests dos vots.
Si les acusacions del govern espanyol tiren endavant, hi podria haver majoria progressista al TC.

L'admissió a tràmit d'aquestes dues recusacions, plantejades després que ambdós magistrats mostressin en una carta la seva "més profunda discrepància" sobre la reforma de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional, suposa la suspensió del recurs del PP.

El Constitucional va refusar tramitar les recusacions de tres magistrats progressistes interposades pel PP en aquesta mateixa causa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.