Política

Tretze morts en un doble atac antifrancès a Algèria

Terrorisme

Un doble atemptat contra una empresa d’obres públiques francesa va causar ahir almenys tretze morts a Lakhdaria, a l’est d’Alger, segons van informar fonts dels serveis de seguretat. Entre els morts hi ha un enginyer francès, el seu xofer algerià, vuit soldats i tres bombers del país.

El cotxe de l’enginyer va saltar pels aires a causa d’una bomba activada per control remot a la sortida de l’empresa Razel per a la qual treballava. Ferit de gravetat, en primera instància, el ciutadà francès va acabar perdent la vida. Les altres víctimes van morir a causa d’un segon artefacte que va esclatar quan havien acudit a l’auxili de l’enginyer.

Al-Qaida
El 21 de setembre passat, dos francesos i un italià de la mateixa empresa van resultar ferits a prop de Lakhdaria en un altre atemptat amb bomba contra el vehicle en què viatjaven, juntament amb cinc gendarmes algerians que els escortaven. Aquell atemptat va ser reivindicat per Al-Qaida al Magrib Islàmic, la branca de la xarxa de Bin Laden a la regió.

Dijous passat, sis militars van morir i quatre més van resultar ferits a Cap Djinet, a l’est d’Alger, en un atac atribuït a un grup islamista. La vigília, dos atemptats suïcides simultanis a Bordj El Kiffan, a la perifèria de la capital algeriana, van ferir sis persones. Les autoritats en van responsabilitzar també una organització islamista armada.
Els grups islamistes militants són molt actius en aquesta regió, situada a la perifèria de la Cabília, que els serveix de santuari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.