Política

estat espanyol

Marlaska afirma que a Espanya no es persegueixen ideologies, sinó delictes

Les comunicacions de 38 membres dels CDR han estat intervingudes en el marc d’una investigació judicial secreta de l’Audiència Nacional per terrorisme

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que Espanya és una “democràcia plena”, amb una Constitució que “no és militant” i en la qual “no es persegueix cap mena d’ideologia o pensament”, sinó que només es fa front als delictes.

Així ho ha indicat Marlaska en declaracions als periodistes a Barcelona, en ser preguntat per les informacions que apunten que, en el marc d’una recerca judicial secreta de l’Audiència Nacional per terrorisme al voltant dels autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR), s’han intervingut les comunicacions de 38 activistes de l’esquerra independentista.

El ministre ha indicat que Espanya és un estat de dret en el qual les forces i cossos de seguretat actuen, quan es tracta de limitar un dret fonamental –en aquest cas el secret de les comunicacions–, sota les indicacions i les ordres directes de l’autoritat judicial.

Marlaska ha ressaltat que Espanya és una “democràcia plena” amb una Constitució “que no és militant”, i ha insistit que no es persegueix “cap mena d’ideologia o pensament”, sinó únicament els delictes, i sempre sota la tutela i l’empara del poder judicial.

D’altra banda, preguntat per si la sortida de JxCat del govern català suposa la fi del “procés”, com va dir l’exlíder de l’ANC i de Junts, Jordi Sánchez, el ministre ha evitat concretar i s’ha limitat a afirmar que el govern espanyol té com a “principis clau” el diàleg i donar estabilitat.

“Aquesta és l’única forma que tots tirem cap endavant”, ha apuntat Marlaska, que ha subratllat que des que Pedro Sánchez està al capdavant, el govern s’ha basat en el diàleg i l’estabilitat per a treballar en suport de la societat catalana i espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona