Política

Atutxa, Knorr i Bilbao recorreran al Tribunal Constitucional i demanaran que es pari l'execució de la sentència

La parlamentària basca Kontxi Bilbao ha afirmat que és "absolutament segur" que ella, l'expresident del Parlament basc Juan María Atutxa i l'exmembre de la mesa de la Cambra Gorka Knorr recorreran davant el Tribunal Constitucional la condemna imposada pel Tribunal Suprem per no dissoldre el grup Sozialista Abertzaleak (SA), després de la il·legalització de Batasuna el 2003.

La sentència condemna Atutxa a una pena d'inhabilitació especial per ocupar un càrrec públic d'un any i sis mesos i li imposa una multa de 18.000 euros. Kontxi Bilbao i Gorka Knorr han estat condemnats a un any d'inhabilitació per a càrrec públic i hauran d'abonar 12.000 euros de multa.

En declaracions, Bilbao ha indicat que per "seguretat jurídica" demanaran també la paralització de l'execució d'aquesta sentència fins que el Constitucional s'hagi pronunciat i ha assegurat que "seria factible" fins i tot acudir en emparament davant el Tribunal d'Estrasburg.

"Sempre hem dit que esgotaríem totes les vies legals", ha indicat Bilbao, que ha explicat que tant ella com Atutxa i Knorr "sempre hem compartit la mateixa visió i estratègia de no renunciar a res del que ens puguem acollir". Ha criticat que el 21 de gener es conegués la decisió i que els magistrats "hagin trigat tres mesos a elaborar d'alguna manera la justificació per aquella decisió".

També han criticat que hagin conegut la notificació de la sentència "a través dels mitjans", fet que, segons ha dit, "diu molt poc a favor de la justícia en general i, tot i que ja hi estem acostumats, creiem que és una actuació bastant indecent".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.