Política

Álvarez inaugura el desdoblament de la N-II en el tram Caldes de Malavella-Fornells de la Selva

CATALUNYA

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha volgut donar una imatge de fortalesa després d'haver estat reprovada al Senat amb els vots del Partit Popular, aquest dilluns. En l'acte inaugural del desdoblament de la N-II en el tram Caldes de Malavella-Fornells de la Selva, la ministra ha dit que respecta "totes les decisions" i, per això, també ha demanat que la respectin a ella. Álvarez, però, no s'ha estat de criticar els populars i els ha retret de nou la seva "manca de planificació" a l'hora d'executar les infraestructures a Catalunya durant els anys que van estar al govern estatal.

Aquest tram de la N-II es de només 8 km i han calgut 4 anys per a fer-lo, el doble del que estava previst. Tot i la inauguració oficial, encara cal acabar l'entrada a Fornells i arreglar la senyalització. Les obres han tingut un preu de 48,5 milions d'euros i ara cal allargar el tram desdoblat fins a la Jonquera.

Álvarez nega que s'hagi incomplert la normativa en el tram Vilademuls-Pontós del TGV
La ministra de Foment ha negat taxativament que Foment hagi incomplert les normes que estableixen que els estudis de la declaració d'impacte ambiental del tram Vilademuls-Pontós del TGV, tal com assegura ERC. Segons la ministra, Foment ha complert escrupolosament totes les exigències i mesures que estableix la declaració d'impacte ambiental i fins i tot ha aturat les obres en alguna ocasió a l'espera d'informes de la Generalitat de Catalunya.

El senador de l'Entesa Miquel Bofill (ERC) ha demanat a Álvarez que "abandoni la política de fets consumats" i que, aprofita la visita a Catalunya d'avui "per visitar el territori afectat, escoltar els representants municipals i suspendre les obres, com a mínim per complir la normativa respecte a l'adopció del millor traçat i plantejar les millors mesures correctores".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.