Política

Òmnium demana “generositat, fermesa i resiliència”

L’ANC afirma que “la gent hi és” i demana que el “sacrifici” de Companys no sigui inútil

Les entitats independentistes Òmnium i l’Assemblea Nacional Catalana s’han sumat aquest dissabte a la tradicional ofrena en honor al president Lluís Companys al cementiri de Montjuïc. En declaracions a la premsa després de l’acte, la vicepresidenta d’Òmnium, Mònica Terribas, ha demanat “generositat, fermesa i resiliència” a l’independentisme en el “nou marc que necesstem obrir”. Per la seva part, la presidenta de l’Assemblea, Dolors Feliu, ha assegurat que “la gent hi és” i ha demanat que el sacrifici de l’afusellament de companys no sigui “en va” i ajudi a aconseguir definitivament l’Estat propi.

Govern, Parlament, partits i entitats sobiranistes i independentistes han fet aquest dissabte la tradicional ofrena floral a la tomba del president Lluís Companys, al fossar de la Pedrera de Montjuïc, en el 82è aniversari del seu afusellament.

El PSC liderat per Salvador Illa i José Montilla ha estat el més matiner i després ha seguit l’ofrena del Govern en ple –encapçalat per Pere Aragonès i amb els set flamants nous consellers-, la Mesa del Parlament, l’Ajuntament de Barcelona, Òmnium, Junts, la CUP, ANC, ERC, Demòcrates, PdeCAT, Consell per la República, UGT i En Comú Podem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia