Política

El govern activa els protocols de suport psicològic a les víctimes de l’accident de globus

La Generalitat ha activat aquest dimarts els protocols de suport psicològic i acompanyament a les víctimes i familiars dels afectats per l’accident de globus aerostàtic que ha tingut lloc a la localitat turca de Göreme, a la regió de la Capadòcia, que ha deixat dues víctimes mortals. Ho ha explicat la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, des Lloret de Mar, d’on eren les dues dones mortes, de 62 i 64 anys. Cinc persones més han estat hospitalitzades a la zona, dues de les quals ja tenen l’alta, dues continuen ingressades i una és a l’UCI. Totes formaven part d’un grup de vint-i-dos turistes de Lloret que viatjaven junts.

“Des del primer moment, des del govern hem vetllat per fer tot el seguiment i acompanyament a les persones afectades in situ i també a les seves famílies”, ha informat la consellera. “El primer que hem volgut fer abans de traslladar cap informació als mitjans és assegurar-nos que teníem un fil d’informació obert amb les persones afectades i molt especialment amb les famílies, sobretot de les dues persones que han perdut la vida”, ha explicat.

El govern ha establert diàleg i s’ha ofert per ajudar el Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació espanyol i el cònsol que ha desplaçat el mateix ministeri a la zona. Alhora, s’ha posat en contacte amb les autoritats locals. “Ens hem posat en marxa per poder donar suport, sempre en plena coordinació amb el Ministeri i les autoritats locals, oferint suport psicològic i acompanyament a les famílies”, ha precisat Serret. La Generalitat també ha activat els departaments de Salut i d’Interior per ajudar a fer les tramitacions per al retorn, tant la repatriació de les persones que han perdut la vida com dels hospitalitzats i la resta de membres del grup.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha traslladat el seu condol a les famílies de les víctimes, a qui ha ofert el suport de l’Ajuntament en tot el que calgui. “Atès l’impacte emocional que ha suposat per a la població aquest tràgic accident, s’han declarat tres dies de dol oficial al municipi i se suspenen tots els actes públics durant aquests tres dies”, ha informat l’alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Nord Stream compromet Ucraïna

Berlín
Gemma Panella i Guilana
Cap de l’oposició a La Cellera de Ter (Cellera Acció Municipal- CAM)

“Voldríem tenir espais on participar i ser constructius”

La Cellera de Ter
Pròxim Orient

Almenys vuit ferits per bombardejos israelians a la Vall de la Bekaa

Barcelona
ESTATS UNITS

Manifestacions propalestines en l’inici de la convenció demòcrata

BARCELONA
política

Puigdemont tampoc apareix a Prada

prada
Guerra a Gaza

Israel avala la proposta dels EUA i Blinken insta Hamàs a fer el mateix

Barcelona
política

L’ANC acusa ERC de trencar la unitat independentista investint Illa

barcelona
guerra a europa

Ucraïna es fa forta a la regió russa de Kursk amb la destrucció d’un nou pont

barcelona
política

Boye denuncia Llarena al CGPJ pel “retard injustificat” en la tramitació dels recursos per amnistiar Puigdemont

barcelona