Política

Guardans alerta del risc que una part de CDC quedi "exclosa" del projecte

Política

El diputat de CiU al parlament Europeu, Ignasi Guardans, ha alertat del risc que una part de la família convergent quedi "exclosa" del projecte polític del partit si acaben pesant més algunes de les tesis més radicals incloses en les ponències congressuals de CDC.

En el seu blog personal a Internet, Guardans ha destacat que del XV congrés de Convergència celebrat el cap de setmana passat surt "un líder ple d'energies i amb l'autoritat renovada", en al·lusió a Artur Mas, reelegit secretari general del partit.
Segons Guardans, el congrés també ha projectat un discurs "il·lusionador, que parla de la necessitat de treballar i servir al país i a la societat catalana des d'una gran posició de centralitat i sent allò que abans deiem 'pal de paller' i que ara és la casa gran del catalanisme".

Això no obstant, ha alertat d'algunes esmenes introduïdes a les ponències del partit al llarg del debat congressual: "Entre aquestes pàgines, una àmplia majoria de companys i companyes han aprovat també algunes proclamacions que en qüestions molt essencials podrien portar a CDC en una direcció ben diferent de la que tenia".

"Una direcció ben legítima, en realitat un cert concepte del país i de l'Estat, que fins ara no és ni de lluny majoritària a la societat catalana, ni era la majoritària dins del catalanisme ni dins d'aquest mateix partit", ha matisat.

Guardans ha llançat una advertència als seus coreligionaris: "Després d'aquest congrés si volem realment un projecte en el qual treballem amb energia tots els catalanistes, o almenys tots aquells que compartim casa des de fa molts anys, ens farà falta fer un esforç".

"Estic segur que ningú voldria que d'aquí a un temps resultés que aquell any en que Convergència es proposava fer la casa més gran, quedés com l'any en que es van posar les bases ideològiques per excloure a una part de la família. Seria una llàstima", ha avisat.

Setmanes abans de celebrar-se el congrés, Guardans es va declarar "avorrit" de debatre permanentment sobre si Convergència ha d'apostar sense embuts per la via independentista i va demanar que el debat sobre la independència de Catalunya "no consumeixi tantes energies" en el partit ni impedeixi concentrar esforços en altres reptes com la globalització, la immigració o el canvi climàtic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.