Política

Iceta rebutja el "dedazo" de Bono i avisa que el PSC li replicarà sempre que faci falta

"És una mica estrany, i passa massa sovint, que la gent es reparteixi els càrrecs fins i tot abans de les eleccions"

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que el "dedazo" de José Luis Rodríguez Zapatero d'ungir José Bono com a president del Congrés abans que se celebrin les generals el "fastigueja molt", i ha advertit que el seu partit replicarà sempre que no li agradin les opinions de l'exministre.

En declaracions a RAC1, Iceta ha dit ser "súperconservador" a repartir càrrecs abans dels comicis, ja que ha recordat que Bono "ara no és ni diputat".

"I crec que és una mica estrany, i passa massa sovint, que la gent es reparteixi els càrrecs fins i tot abans que hagi unes eleccions, i a mi això em fastigueja molt i em sembla que si fos un ciutadà del carrer, encara més. La cosa del dedazo no m'agrada gens", ha remarcat Iceta.

El portaveu del PSC ha afegit que si al seu partit no li agrada el que opini Bono, "ho direm" públicament, encara que no ha entrat en la qüestió de fons, sobre si considera que Bono és o no un bon candidat a presidir el Congrés.

Aquests últims dies s'han succeït comentaris de dirigents del PSC per desmarcar-se de Bono, com els de la ministra d'Habitatge, Carme Chacón, que va subratllar que el pensament de l'exministre de Defensa és "absolutament minoritari" en el si del PSOE i que no és "ni el seu ídol ni el seu referent" en matèries com el model d'Estat.

Bono, que ha mostrat la seva preferència per pactar amb CiU després de les generals si és necessari, va assegurar recentment que l'Estatut català "ja no el volen ni els seus pares", a l'hora que ha opinat que les nacions "són un invent".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.