Política

Artur Mas viatja a Finlàndia i a Estònia per fixar-se en el seu model educatiu i tecnològic

El president de CiU, Artur Mas, inicia aquest dilluns un viatge de dos dies a Finlàndia i Estònia, per aprendre del sistema educatiu finlandès, que encapçala el rànquing de valoració mundial en aquest camp, i del model de competitivitat empresarial estonià, basat en la inversió tecnològica.

Aquest dilluns, Mas té previst visitar una escola i la universitat d'Hèlsinki i reunir-se amb els responsables dels centres, així com amb la ministra d'Administracions Públiques i Govern Local del país, Mari Kiviniemi.

Durant la seva estada a Finlàndia, fins on es desplaçarà també la responsable a CiU dels temes d'ensenyament, Irene Rigau, Mas té previst presentar noves propostes de cara a la futura llei d'educació de Catalunya.

Finlàndia figura com el primer país del món en pràcticament tots els indicadors de qualitat educativa que recull l'últim Informe PISA.
Dimarts, en la seva segona jornada de viatge, Mas es desplaçarà a la veïna Estònia per conèixer de més a prop les mesures a favor de les tecnologies de la informació que han catapultat en pocs anys aquesta antiga república soviètica al setè lloc en el rànquing mundial de competitivitat. Mas visitarà el Parc Tecnològic de Tallinn, la capital estoniana, es reunirà amb el president d'EMT, una de les empreses europees més innovadores en telefonia mòbil i s'entrevistarà amb el primer ministre del país, Andrus Ansip.

El líder convergent tindrà com a amfitrions els representants dels respectius partits liberals de centre que formen part dels governs finlandès i estonià.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.