Política

Castells no aclareix amb quina partida es pagarà el transvasament de Tarragona a Barcelona

El conseller d'Economia, Antoni Castells, s'ha limitat avui a subratllar que els prop de 180 milions d'euros que costarà la prolongació del minitransvasament de l'Ebre cap a Barcelona anirà a càrrec en exclusiva de l'Estat.

En un contacte informatiu amb la premsa al Parlament, Castells ha estat interrogat amb insistència sobre si aquest cost, definitivament, s'inclourà en la suma ja acordada amb el govern espanyol arran de la disposició addicional tercera de l'Estatut. Si fos així, no representant un esforç addicional per a l'administració espanyola. De fet, CiU ha argumentat durant el ple parlamentari d'avui que l'Estat pretén "pagar el transvasament amb els diners de Catalunya".

"Hi ha una quantitat d'aspectes (de l'acord) que queden per polir i ens deixaran 24, 48 hores, una setmana, perquè ho puguem fer perquè es demanen unes respostes a coses que jo no estic en condicions de donar", ha afegit Castells, que això no obstant s'ha referit a la roda de premsa que ahir van oferir la ministra de Medi Ambient, Elena Espinosa, i el conseller del ram, Francesc Baltasar, en la qual es va incloure el cost de l'obra al que ja es va acordar amb l'Estat per l'Estatut. El conseller no descarta que els diners puguin sortir d'una altra partida estatal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.