Política

Fidel Castro critica els EUA i Europa per demanar un canvi a Cuba

En un nou article al diari Granma, el líder de Cuba, Fidel Castro, ha criticat avui als líders d'Estats Units i Europa perquè demanen canvis a l'illa després d'anunciar que renunciava la presidència del país. El Comandante no dóna indicis de qui serà el seu successor.

"Canvi, canvi, canvi!, cridaven al uníson" els candidats a la presidència nord-americana, i "les minvades potències europees alineades d'aquest sistema proclamen les mateixes exigències", apunta el líder convalescent. "Estic d'acord -ironitza Castro-, canvi! però als Estats Units. Cuba fa temps que va canviar i seguirà el seu rumb dialèctic. No tornarà mai al passat!".

El líder de la revolució cubana, de 81 anys, explica: "pensava deixar d'escriure una reflexió almenys en 10 dies, però no tenia dret a guardar silenci tant temps. Cal obrir foc ideològic sobre ells".

El líder cubà assegura que va "gaudir observant la posició de tots els candidats a president d'Estats Units. Es van veure obligats a proclamar les seves immediates exigències a Cuba per a no arriscar-se a perdre un sol elector".

L'"annexió"
Assenyala que l'"adversari" quan parla de canvi el que en el fons pensa és en "annexió" i aclareix que "no és el mateix la fi d'una etapa que l'inici de la fi d'un sistema insostenible". "Immediatament -prossegueix- les minvades potències europees aliades a aquest sistema proclamen les mateixes exigències.

L'article, titulat El que vaig escriure el dimarts 19, agrega que "el coloniatge i el neocoloniatge de continents sencers, d'on extreuen energia, matèries primeres i mà d'obra barates, els desqualifiquen moralment".

Veure article sencer a Enllaços Externs


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona