Política

L'Autoritat Palestina suspèn les converses de pau amb Israel

L'atac militar israelià a la franja de Gaza aquest dissabte, que ha provocat més de cinquanta morts, ha fet entrar en crisi les sempre complicades relacions entre israelians i palestins.

Com a protesta per l'atac, el negociador de l'Autoritat Palestina, Ahmed Qorei, ha anunciat la suspensió de les negociacions de pau amb Israel després de l'última incursió militar a la franja de Gaza, que ha deixat fins a 50 palestins morts, segons ha informat el diari israelià Haaretz. Paral·lelament, el president de l'Autoritat Palestina,
Mahmoud Abbas, ha reclamat una "reunió d'urgència" del Consell de Seguretat de l'ONU per tractar aquest tema. Abbas ha considerat l'atac com a "més que un holocaust".

Almenys cinquanta palestins han mort i més de setanta han resultat ferits aquest matí en el decurs d''una incursió militar de l'exèrcit israelià a la Franja de Gaza, segons que han informat fonts mèdiques i policials vinculades a Hamas. Entre els morts hi ha nombroses dones i infants.

Segons diverses fonts, el nombre de ferits s'eleva a uns setanta-cinc, cinc dels quals serien militars israelians que han participat en els combats. Una quinzena dels ferits estan en estat molt greu. L'atac ha combinat raids aeris amb una incursió terrestre a la localitat de Jabalia, al nord de la franja. L'atac està considerat com una represàlia a la mort d'un israelià per un coet llançat des de la franja de Gaza sobre Israel.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona