Política

ERC vol parlar del nou finançament i de les Rodalies a la reunió amb PSC i ICV-EUiA per "actualitzar" el pacte d'Entesa

CATALUNYA

El portaveu parlamentari d'ERC i candidat republicà a les eleccions generals, Joan Ridao, ha remarcat aquest dilluns la necessitat "d'actualitzar" el pacte d'Entesa amb el PSC i ICV-EUiA. Els tres partits tenen prevista una reunió per parlar del pacte aquest dimecres.

Els republicans volen que a l'acord s'hi incloguin qüestions com les Rodalies, per determinar "com i quan" s'ha de fer el traspàs i quin paper ha de tenir la Generalitat, i els "criteris" per al nou model de finançament, entre altres qüestions. Ridao ha remarcat la necessitat que els tres partits tinguin posicions "consensuades" en els grans temes que el govern ha d'afrontar aquest 2008.

Iceta i Zaragoza també hi assistiran
El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha confirmat que tant ell com el secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, participaran en la reunió proposada per ERC amb els tres socis de govern.

Iceta ha afirmat que la reunió "ha de servir per fer balanç del primer any de govern i per continuar mantenint el suport ferm al govern d'Entesa", i ha afegit que tot i que el sorgiment de nous problemes o dades fa que "el govern hagi d'ajustar la seva acció", "des del punt de vista estratègic l'acord programàtic segueix plenament vigent".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.