Política

CiU i PPC qüestionen al govern el nomenament d'Apel·les Carod-Rovira

CiU i PPC han demanat aquest dimecres explicacions al govern català pel nomenament d'Apel·les Carod-Rovira, germà del conseller de la vicepresidència Josep Lluís Carod-Rovira, com a nou delegat de la Generalitat a França.

El diputat autonòmic de CiU, Carles Pellicer, i el president del grup del PP al Parlament, Daniel Sirera, han presentat diverses preguntes al govern per saber quins criteris d'experiència han acreditat Apel·les Carod-Rovira per a estar al capdavant de la delegació de la Generalitat a París.En aquest sentit, Pellicer ha manifestat que "les crítiques generalitzades de l'opinió pública poden perjudicar la imatge exterior de Catalunya a França" i ha preguntat quines polítiques de projecció de la Generalitat haurà d'"impulsar i implementar" el germà de Josep Lluís Carod-Rovira.

Sirera ha afirmat que el govern català "només se'n recorda de les polítiques de família quan cal fer nomenaments" i ha denunciat "la partida desproporcionada" dels pressupostos dedicada a les delegacions exteriors, que va destinar l'any passat 1,7 milions d'euros a la delegació de París. També ha demanat al govern per què ha trigat un any i mig a trobar substitut a l'anterior delegada, Montserrat Casals.

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha afirmat en declaracions a RAC1 que el nomenament d'Apel·les Carod-Rovira "és decisió del govern, que en aquest cas forma part de les atribucions del vicepresident". Ridao ha assenyalat que se l'ha de valorar "en funció del treball que pugui fer a partir d'ara" i no "com a germà" de Josep Lluís Carod-Rovira. Ha defensat que el nou delegat és "un professional prestigiós que acredita una experiència en les institucions durant la seva etapa anterior com a director general d'Assumptes Institucionals".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
laboral

CCOO lamenta l’increment dels accidents laborals greus i mortals

barcelona
Àsia

La Xina aprova onze nous reactors nuclears

barcelona
Política

Els comuns tornen a carregar contra la tria de consellers “conservadors” com Sàmper i Espadaler

barcelona
guerra a gaza

Israel recupera els cadàvers de sis ostatges en una operació a la Franja

barcelona
estats units

Biden passa el relleu a Harris traient pit del seu llegat

barcelona
Guerra a Europa

El Nord Stream compromet Ucraïna

Berlín
Gemma Panella i Guilana
Cap de l’oposició a La Cellera de Ter (Cellera Acció Municipal- CAM)

“Voldríem tenir espais on participar i ser constructius”

La Cellera de Ter
Pròxim Orient

Almenys vuit ferits per bombardejos israelians a la Vall de la Bekaa

Barcelona
ESTATS UNITS

Manifestacions propalestines en l’inici de la convenció demòcrata

BARCELONA