Política

Bush congelarà la retirada de tropes a l'estiu

El president d'Estats Units, George W. Bush, ha anunciat una pausa, efectiva a partir d'agost i destinada a avaluar la situació, en la reducció gradual de tropes a l'Iraq que es porta a terme aquest any.

En un discurs a la Casa Blanca, Bush ha indicat que ha acceptat les recomanacions del comandant de les tropes nord-americanes a l'Iraq, el general David Petraeus, i el juliol es retiraran els últims soldats de la "onada" de 30.000 efectius que va ordenar fa quinze mesos. Després d'aquesta retirada, el nombre de tropes desplegades a l'Iraq, actualment 158.000, serà un 25% menor que l'any passat.

Així mateix, el temps de desplegament de les unitats a l'Iraq passarà de ser del quinze mesos –actualment– a dotze. Una vegada que els soldats hagin tornat de l'Iraq, tindran garantit un any d'estança al territori nord-americà, ha afegit Bush.

El president nord-americà ha dit que en aquest temps els soldats nord-americans i iraquians han assolit "progressos significatius", encara que persisteixen problemes com la influència iraniana o la presència de la xarxa terrorista Al Qaeda en territori iraquià.

Influència d'Iran
Bush ha instat el govern de Teheran a triar entre viure en pau amb el seu veí o continuar els seus intents de desestabilització. Si Iran "pren la decisió correcta, Estats Units l'encoratjarà a seguir per aquest camí de la pau", però si no, "protegirem a les nostres tropes i els nostres interessos", ha afirmat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.