Política

Fracassa també a Hernani la reprovació del govern municipal d'ANB

Els regidors de l'Ajuntament d'Hernani han refusat, aquest matí, la reprovació del govern municipal d'ANB proposada pel PSE/EE i el PNB, en la qual s'exigeix la dimissió dels regidors del govern municipal.

S'ha produït un empat a vuit vots, i ha desempatat el vot de l'alcaldessa d'Hernani, Marian Beitilarrangoitia. La representat d'EB/Aralar, Beatriz Fernandino.

El portaveu del PSE-EE, José Ramón Chica, ha considerat que "després del que ha passat, no és donen les condicions per a la presentació d'una moció de censura contra l'alcaldessa d'ANB.

Per la seva banda, la regidora del PP, Mari Luz Anglada, ha explicat que "els partits democràtics haurien de seguir lluitant a Hernani per presentar la moció de censura, encara que hi ha el problema d'EB que es pot tornar a abstenir".

Indignes
La vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, ha qualificat "d'indignes" els representants polítics que no van donar suport a la reprovació del govern municipal d'ANB.

De la Vega ha considerat que " és una situació desagradable" i ha recordat que el PSE tornarà a presentar una altra moció a Arrasate. "Confiem que en aquesta ocasió els valors ètics i democràtics estiguin per damunt de qualsevol altre consideració".

Expulsions a Ezquer Batua
El coordinador general d'IU, Gaspar Llamazares, ha assegurat aquest divendres que els regidors d'Ezquer Batua a l'Ajuntament d'Arrasate (un va votar en contra de la reprovació d'ANB i l'altre es va abstenir) "estan fora d'Esquerra Unida", que tant la seva formació com EB estan d'acord a iniciar els tràmits per expulsar-los i que el regidor que va votar en contra de la moció debatuda dijous per expulsar del govern municipal ANB té "la sensibilitat d'una cloïssa".

Llamazares ha assegurat que la reprovació fallida al consistori d'Arrasate contra el govern municipal d'ANB ha representat un "trist favor a la democràcia" i que "suposa un fracàs de les forces polítiques democràtiques".

El líder d'IU ha assegurat que els regidors d'EB a Arrasate s'han situat amb la seva actitud "fora de la disciplina" de la formació i que per aquest motiu s'iniciarà el procés per expulsar-los.

Llamazares ha explicat que el procés d'expulsió es farà primer a l'assemblea d'EB d'aquest mes i després a la d'IU a nivell estatal,que se centrarà a modificar els estatuts perquè es pugui aplicar aquesta sanció disciplinària d'expulsió. Si no es modifiquen els estatuts, però, l'expulsió no es podrà fer efectiva perquè IU i Ezquer Batua són dos partits diferents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Biden: “Sóc el candidat més qualificat per guanyar i per governar”

BARCELONA
política

Vox deixa el PP al País Valencià pels menors acollits

madrid

Orbán, l’aliat incòmode

Barcelona
Isaac Ramió
Alcalde de Sarrià de Ter (Poble Actiu Sarrià, PAS)

“El pla de sanejament inclou mesures correctores”

Sarrià de Ter
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona