Política

El líder ultradretà holandès difon a internet una pel·lícula contra l'Islam

Holanda

Pàgines de l'Alcorà foses amb imatges dels atemptats de l'11 de Setembre a Nova York, del 7 de juliol del 2005 a Londres i de l'11-M de Madrid, versicles del llibre islàmic i discursos incendiaris de líders musulmans radicals cridant a atacar els "infidels" occidentals. Aquest és el còctel explosiu que el diputat de l'ultradretà PVV Geert Wilders va difondre ahir per internet i que podria desfermar una crisi com la que va provocar la publicació de caricatures de Mahoma a la premsa danesa.

De res han servit les crides del govern holandès a la prudència, ni les amenaces de boicot econòmic contra Holanda que han fet l'Iran i Egipte pels "atacs gratuïts" a l'Islam de Wilders, ni tampoc les amenaces dels talibans al febrer contra els 1.660 soldats holandesos desplegats a l'Afganistan. El polític ultradretà, que viu sota protecció policial des de l'assassinat en mans d'un islamista radical, el novembre del 2004, del director de cinema Theo van Gogh, ha decidit tirar pel dret.

Insults als jueus

La pel·lícula, titulada Fitna (discòrdia o caos en àrab) mostra, a banda d'imatges d'atemptats, una noia jove amb mocador islàmic insultant els jueus. "Són simis i porcs", diu la noia. També s'hi pot veure un grup de dones musulmanes amb pancartes que diuen: " Prepareu-vos per al veritable Holocaust" i "Déu beneeixi Hitler".

El film pinta un panorama sinistre del futur d'Holanda si continua el creixement migratori actual, que il·lustra amb un gràfic sobre el nombre de musulmans que hi ha al país i a tot Europa. Precedit del títol Holanda en el futur?, exhibeix fotos de nens amb sang a la cara i d'una dona lapidada i una imatge d'una mutilació genital. També mostra la caricatura danesa del profeta Mahoma amb una bomba a sota del turbant acompanyada d'un amenaçador so de tic-tac, precedida del lema "Aturem la islamització. Defensem la nostra llibertat".

Debat al país
L'obra de Wilders ha obligat el govern a elevar el nivell d'alerta terrorista i ha causat un gran debat a Holanda entre partidaris i contraris a l'emissió de la pel·lícula. Les televisions holandeses van rebutjar en el seu moment emetre el film i el servidor d'internet nord-americà en què Wilders havia previst difondre'l va acabar desactivant la web després d'haver rebut nombroses queixes. Finalment, però, el polític holandès va emetre el seu polèmic curtmetratge, de 15 minuts, a la web del seu partit (www.pvv.nl) i a liveleak.com, això sí, amb nombrosos problemes tècnics.

La popularitat de Wilders, que sovint compara l'Alcorà amb el llibre Mein Kampf d'Adolf Hitler i ha alertat d'un "tsunami d'islamització que està arribant a Europa", s'ha disparat els darrers anys entre els holandesos. Molts ciutadans creuen que el líder ultradretà és l'únic que s'atreveix a denunciar l'amenaça que, a parer seu, comporta acollir prop d'un milió de musulmans en un país de 16 milions d'habitants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona