Política

Montilla i Mas s'acusen mútuament de mentir per la crisi de la sequera en un agre debat al Parlament

El president català i el líder de l'oposició protagonitzen un agre debat a la sessió de control del Parlament

El president català, José Montilla, i el cap de l'oposició, Artur Mas (CiU), s'han acusat mútuament de "mentir" als catalans i de "falta de responsabilitat" en les seves respectives actuacions per fer front al problema de la sequera a Catalunya.
Montilla i Mas han protagonitzat un agre debat a la sessió de control del Parlament, un clima gens propici perquè govern i oposició afrontin ara junts altres qüestions, com acordar una proposta catalana sobre el nou model de finançament de Catalunya, tal com va proposar ahir el conseller d'Economia, Antoni Castells, per encàrrec del president de la Generalitat.

La decisió de prolongar el minitransvasament de l'Ebre fins a Barcelona ha centrat el debat, en què Mas ha acusat Montilla i els seus socis del tripartit (ERC i ICV-EUiA) de "mentir" i "enganyar el poble català" per haver acceptat, en un gest de "falta de lideratge", l'opció impulsada pel govern espanyol, sobretot després que les forces de l'esquerra signessin el 2003 un document en què rebutjaven la interconnexió de conques.

Per contra, el president català ha exalçat el fet que el seu govern ha pres una decisió "sense esperar que plogués, com van fer vostès (CiU)", i ha acusat Mas de "mentir" perquè la prolongació del minitrasvasament que defensava CiU quan governava era permanent i captava un cabal de 120 hectòmetres cúbics, mentre que el que es portarà a terme a partir del mes de maig només en capta 50 i en moments "puntuals i d'emergència".

Montilla ha assegurat que el govern no ha mentit i que la interconnexió serà "temporal".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.