Política

ERC proposa l'avortament "lliure" en les 14 primeres setmanes d'embaràs

Política

El candidat d'ERC al Congrés, Joan Ridao, ha proposat una reforma en el codi penal perquè la "interrupció voluntària de l'embaràs sigui lliure en les 14 primeres setmanes de gestació", sense necessitat d'apel·lar algun dels tres supòsits que contempla la legislació vigent.

Després de participar en un acte d'acollida de nous militants a la seu d'ERC a Barcelona, Ridao ha explicat que la xifra de catorze setmanes coincideix amb la qual cosa el Tribunal Constitucional (TC), en una sentència, ha fixat com temps durant el qual "l'embrió encara no és un autèntic ésser humà".
La proposta d'ERC implicaria la "modificació de l'article 417 bis del codi penal", que penalitza "l'avortament realitzat fora dels tres supòsits legals".

"La dona encara avui, en ple segle XXI, encara ha de demanar permís al metge (per poder avortar). No prima el dret de la dona al seu propi cos, sinó el que pugui decidir un metges sobre el seu futur. Això no és modern", ha afirmat.

A més, segons Ridao, la legislació actual és "hipòcrita" ja que habitualment els metges "utilitzen el supòsit terapèutic, invoquen a la salut mental de la mare", per permetre l'avortament.

Ridao ha denunciat la "involució" en què està caient el país, ja que "mai com ara" la justícia està mirant amb lupa els casos d'avortaments, mentre el PSOE dóna "marxa enrere" en algunes de les seves propostes avortistes i "sucumbeix" així a "els sectors més carques de l'Església Catòlica".

La proposta d'ERC en matèria d'avortament arriba en vigílies de l'acte convocat per demà a Barcelona per diverses entitats cristianes per defensar del model tradicional de la família.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.