Política

Abbas afirma que no hi haurà diàleg amb Hamàs fins que tornin Gaza al control de l'Autoritat Palestina

El president palestí, Mahmud Abbas, ha afirmat avui a Ramal·là (Cisjordània) que Al-Fatah no dialogarà amb Hamàs fins que el moviment islàmic torni el control de la franja de Gaza a l'Autoritat Palestina.
Durant la inauguració d'una conferència titulada 'Jerusalem és nostre', Abbas ha posat èmfasi que Hamàs "ha comès un acte criminal contra la població palestina i la seva unitat" a l'agafar el control de la Franja el juny passat, segons informa l'agència Maan.

Malgrat això, ha remarcat que Hamàs forma part dels palestins i això "ningú ho pot negar". "Si el teu fill comet un crim, el castigues, i el mateix s'aplica a Hamàs", ha assenyalat.

Abbas ha afirmat que la presidència palestina ha presentat una proposta a les Nacions Unides i la Lliga Àrab detallant com Hamàs ha d'acabar amb el "cop militar" que va establir a la franja de Gaza el juny del 2007. "Estendrem les nostres mans al diàleg si Hamàs acaba amb el seu extermini militar a la Franja", ha indicat.

A més, el president palestí ha exigit Hamàs que detingui el llançament de coets i morters contra objectius israelians perquè això "dóna un pretext a Israel i mostra els habitants de Sderot com a víctimes", referint-se a la població de la ciutat on cauen la major part dels projectils.

Pel que fa a la problemàtica de Jerusalem en les negociacions amb els israelians, Abbas ha confirmat que els palestins no acceptaran una altra ciutat com a capital del seu futur Estat, i ha reiterat que l'Autoritat Palestina es manté fidel als "inalienables" drets dels palestins durant els contactes per arribar a un acord de pau.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.