Política

Fidel desvelarà el seu futur el 24 de febrer

A través d’un missatge difós per la televisió, Fidel Castro va anunciar ahir que ja havia votat, a domicili, en les eleccions per triar els delegats a les assemblees provincials i els diputats a l’Assemblea Nacional que ha de renovar, o no, el seu mandat presidencial. En realitat, qui té l’última paraula és el Comandante. Ahir, però, es va saber que es coneixerà què farà Fidel el 24 de febrer, data de constitució de l’Assemblea, en lloc del 5 de març, quan aquesta estava inicialment prevista. Castro, de 81 anys, porta 18 mesos allunyat de la primera línia política per una malaltia que el va fer cedir el càrrec al seu germà Raúl.
La majoria dels 8,4 milions de cubans van participar en uns comicis sense partits polítics (prohibits a l’illa, a excepció del Comunista) per escollir entre 614 candidats els 614 diputats de l’Assemblea Nacional (Parlament), que el 24 de febrer designarà els 31 membres del Consell d’Estat, que Fidel presideix des del 1976. Llavors, el castrisme visibilitzarà cap a on va. Sembla poc probable que Fidel en continuï al capdavant i és molt possible que Raúl n’assumeixi les regnes definitivament.

“Mostrarem al món la nostra consciència i la nostra cultura”, va dir Fidel, que va demanar als seus compatriotes que es mobilitzessin, tot i el mal temps que ahir assolava l’illa.

El cap d’Exteriors cubà, Felipe Pérez Roque, va comentar que l’Assemblea “haurà d’encarar l’adopció de decisions importants, de lleis que tirin endavant el socialisme i ratifiquin moltes de les qüestions identificades en el discurs del compañero Raúl”, a Camagüey, el 26 de juliol passat, en què feia al·lusió a la necessitat de canvis estructurals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.