Política

L'atemptat divideix Arrasate i provoca tensió a l'Ajuntament i a l'hospital

La junta de portaveus de l'Ajuntament d'Arrasate ha acordat condemnar de manera "rotunda" el "vil  assassinat a mans d'ETA" en què ha mort l'exregidor del Partit Socialista d'Euskadi (PSE) Isaías Carrasco. També s'ha decidit instal·lar la capella ardent de la víctima a la sala de plens, però els dos acords s'han pres enmig d'una gran tensió. La moció, presentada pel grup del PSE, ha estat rebutjada pel grup municipal d'Acció Nacionalista Basca (ANB), el partit de l'alcaldessa, Ino Galparsoro. ANB, amb set regidors, governa amb minoria amb els tres regidors d'Ezquer Batua, però avui aquest partit ha votat amb l'oposició, formada pel PSE (quatre regidors), el PNB (quatre edils més), EA (1), el PP (1) i Aralar (1).

La moció presentada pel PSE incloïa, inicialment, dos punts que encara havien creat més tensió: la petició que l'alcaldessa abandonés l'ajuntament perquè consideraven "indecent" la seva presència a l'edifici i la demanda perquè es retiri de la façana de la casa consistorial una pancarta que reclama el trasllat dels presos d'ETA a centres penitenciaris del País Basc. "En favor del consens", els socalistes han acceptar retirar aquests dos punts, però tampoc han aconseguit la unanimitat.

Hores abans, l'alcaldessa i la seva comitiva havien estat expulsats de l'hospital on havia sigut traslladat Carrasco després de rebre tres trets. Galpasoro ha anat al centre sanitari a interessar-se per l'estat de salut de la víctima, que ha mort a l'hospital tot i els intents dels metges per reanimar-lo, i militants del PSE l'han fet marxar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.