Política

Cinquena mort després de la treva

Els trets mortals a Isaías Carrasco han estat el tercer atemptat mortal d'ETA, i l'exregidor ha estat la cinquena víctima des que el 30 de desembre del 2006 va esclatar la bomba de la T4 de Barajas que va causar la mort de dues persones i va acabar, a la pràctica, amb la treva.

A Barajas hi van morir dues persones i en el següent atemptat, l'1 de desembre passat, hi van morir dos guàrdies civils: Raúl Centeno i Fernando Trapero, que van ser sorpresos per tres suposats etarres en una cafeteria a Capbreton, a les Landes (Occitània).

A banda, l'organització ha comès deu atemptats més, sense víctimes mortals, des que el 6 de juny del 2007 va anunciar oficialment la ruptura de la treva, ja que no la considerava trencada per l'atemptat de la T-4. En aquestes altres accions, diverses bombes han causat danys materials i, en un cas, el 9 d'octubre, va resultar ferit greu Gabriel Ginés, escorta del regidor socialista a Galdakao (Biscaia) Juan Carlos Domingo, al cotxe del qual va esclatar una bomba adhesiva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.