Política

Estats Units

El Congrés estén una setmana el pressupost per evitar el tancament de l’Administració

El Senat ha de ratifica la mesura abans de divendres perquè el govern no es quedi sense fons

Nou representants republicans s’han sumat als demòcrates a la votació

El Congrés dels Representants dels Estats Units d’Amèrica (EUA) ha acordat aquest dimecres estendre una setmana més el pressupost del govern, cosa que evitaria un tancament de l’Administració, per donar temps als legisladors a assolir un acord per finançar l’any fiscal 2023.

L’acord estén fins al 23 de desembre l’actual pressupost de l’administració. La mesura passarà ara al Senat, on ha de ser aprovada abans de divendres per assegurar que el govern continua funcionant.

Per finançar l’any fiscal 2023, que va des de l’1 d’octubre de 2022 al 30 de setembre de l’any següent, cal aprovar un projecte de llei conegut com a òmnibus.

Alguns legisladors republicans han afirmat que prefereixen continuar posposant el debat sobre el nou projecte de llei fins l’any vinent, quan el seu grup recuperi al gener el control de la Cambra de Representants, amb l’esperança que això els doni més poder de negociació.

En aquesta ocasió, però, nou representants republicans s’han unit als demòcrates en la votació, que ha tirat endavant la nit d’aquest dimecres per 224 vots a favor davant el 201 en contra.

Des del 1976, quan es van aprovar noves lleis pressupostàries, l’Administració nord-americana s’ha quedat sense fons vint vegades, tot i que la majoria ha estat només durant un dia. El tancament més llarg, de 35 dies, va ser durant la presidència del republicà Donald Trump (2017-2021).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia