Política

Iceta critica la competició de "virilitat nacional" que exhibeixen CiU i ERC

Política

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha criticat avui la "competició de virilitat nacional" a la qual juguen CiU i ERC, els primers per la seva decantació "disfressada" cap a l'independentisme i els segons perquè aquesta els porta a desenvolupar un paper contradictori cap a l'Estatut que "fa una mica de pena".

Iceta ha intervingut en una jornada sobre autogovern organitzada per la Convenció per al Futur, un organisme vinculat a la fundació Nou Cicle emmarcada en el sector més catalanista del PSC, en un debat previ a la clausura de la jornada per part del president català i primer secretari del PSC, José Montilla. El portaveu socialista ha criticat el "tacticisme" d'algunes formacions i la "competència per exhibir virilitat nacional" en què estan immersos CiU i ERC.

Dels seus socis de govern, els republicans, que van votar en contra de l'Estatut, Iceta ha afirmat: "No té molt sentit que la mateixa gent que demana una negociació exigent de l'Estatut a la vegada digui que aquest Estatut no serveix... fa una mica de pena".

Però les crítiques més contundents i reiterades del portaveu del PSC han anat dirigides a CiU, després que hagi transcendit que Convergència advocarà en el seu pròxim congrés pel "dret a decidir" de Catalunya, sense tancar la porta a l'autodeterminació. Segons Iceta, "la política catalana està impregnada d'un alt grau de tacticisme" que té a veure amb una "pèrdua de prestigi" de la pròpia política.

"El dret a decidir no se sap ben bé què vol dir, és una manera moderna de disfressar la independència", ha subratllat Iceta, que ha criticat a Convergència perquè "un partit no té dret a conduir la ciutadania a un carreró sense sortida", ja que "no només cal explicar els beneficis, sinó també les dificultats i també els riscos".

Iceta s'ha mostrat favorable d'un "catalanisme exigent" i d'"eixamplar el sentiment catalanista, i no convertir-lo en un debat entre els qui són patriotes de veritat perquè volen la independència i els qui no ho són perquè volen una altra cosa".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.