Via Laietana no existeix segons el web d’Interior
El ministeri ignora la prefectura en una relació d’edificis policals a Catalunya
El web del ministeri de l’Interior ignora l’existència de l’edifici policial de Via Laietana 43 on hi té despatx el cap superior de policia de Catalunya i el servei de premsa i relacions públiques del cos, entre d’altres. En un moment on la pressió social i política per convertir l’edfici en un centre de memòria democràtica és més gran que mai, el web oficial on relaciona totes les dependències policials de l’Estat espanyol omet l’existència de la prefectura, com si l’edifici no estigués en us.
El web s’organitza per demarcacions provincials i en el cas de la de Barcelona relata dinou edificis i situa la prefectura superior al Complexe policial de la Vereneda. La resta de dependències policials que relata són les comissaries de Manresa, L’Hospitalet de Llobregat, Terrasa, Vic, Vilanova i La Geltrú, Sant Feliú de LLobregat, Aeroport de Barcelona, Badalona, Castelldefels i Gavà, Cerdanyola, Cornellá i Esplugues de Llobregat, Mataró, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Adriá de Besós, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat, Igualada i Sant Cugat del Vallés.
Fonts de la prefectura superior, consultades per El Punt Avui, atribueixen aquest fet a “un error” que “seràs subsanat”. Ahir, en el moment de redactar aquesta informació, el web seguia exposant només 22 dependències policials i Via Laietana 43 seguia sense constar-hi.
En total, i segons aquesta llista, a Catalunya hi ha 35 dependències de la Policia Nacional, comptant també seus de la unitat d’Estrangeria, i sense tenir en compte les oficines d’expedició del DNI.
L’edifi de Via Laietana 43 ha estat en obres els ú ltims mesos, amb una inversió de dos milions d’eruos. S’hi van fer treballs per millorar els sistema de refregieració i calefacció. Les feines van acabar a finals d’estiu.
La pressió social per aconseguir tancar l’edifici de Via Laietana 43 viurà aquesta tarda un altre capítol amb una nova convocatòria de la Comissió de la Dignitat i l’ANC. A la jornada d’avui s’escoltarà el testimoni de Maribel i Pepus Ferrándiz detinguts la diada de Sant Jordi de 1971 en una operació de la policia franquista contra la militància del PCE. També hi actuaran els músics Carles Belda i Marcel Casellas.