Política

Rubalcaba assegura que l'esquerra abertzale no ha presentat cap candidatura alternativa a EHAK i ANB

ESTAT ESPANYOL

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha confirmat que en acabar el termini de presentació de llistes per concórrer a les eleccions generals del 9 de març no hi ha cap formació que representi l'esquerra abertzale.

"No hi ha en aquest moment cap sigla dorment, aquestes frases tan terribles que s'utilitzen, ni hi ha cap agrupació electoral que permeti camuflar l'esquerra abertzale que no condemna la violència a l'hora d'anar a les eleccions", ha sentenciat Rubalcaba durant una compareixença a la Direcció General de Trànsit.

No es repetirà el cas d'EHAK
Segons el ministre, d'aquesta manera no tornarà a passar com amb el cas del Partit Comunista de les Terres Basques (EHAK) que es va recuperar després de l'il·legalització de Batasuna. Per Rubalcaba ara tan sols els queda demanar el vot en blanc, perquè els membres d'aquestes formacions "estan prefigurant una suspensió".

Respecte a la detenció ahir del portaveu de Batasuna Pernando Barrena, el ministre ha traslladat el seu respecte per les decisions judicials i, a continuació, ha fet "un comentari més general". Ha dit que jutges i policies treballen per evitar atemptats, però que també "s'impedirà que ETA faci política".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.