Política

Reagrupament no preveu integrar-se a l'executiva d'ERC perquè abans caldria ''compartir el gruix de l'estratègia''

El corrent crític Reagrupament.cat, que lidera l'exconseller Joan Carretero, no té previst integrar-se en la nova executiva d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) perquè abans caldria ''compartir el gruix de l'estratègia'', cosa que ''ara no passa''. Fonts d'aquest sector han assegurat, tot i així, que no pensen ''excloure's internament'' i han obert la porta a arribar a ''acords puntuals'' amb la nova direcció que encapçalarà Joan Puigcercós, però ''des de fora de la direcció''.

La direcció del Reagrupament considera que la seva línia política d'ara endavant passa per trobar el punt mig entre ''convertir-se en oposició permanent i integrar-se en la direcció''. Per això, buscarà ''acords a través del diàleg des de fora de la direcció''. Per passar a formar-ne part, segons han assegurat les mateixes fonts, s'hauria de produir ''un gir radical'' en la línia política del partit, la qual cosa creuen que ''segurament no es produirà'' abans de dissabte, quan es durà a terme la segona part del congrés republicà.

En aquest sentit, el sector crític considera que el seu discurs ''és difícilment compatible'' amb la línia oficial, que va quedar avalada durant la votació de dissabte. Per això, segons han explicat, ''no entrarem a la direcció a canvi de quatre càrrecs a l'executiva i quatre concessions''.

El president electe del partit s'ha reunit aquest dilluns al matí amb Joan Carretero a Manresa, després que ahir diumenge al vespre ho acordessin en una conversa telefònica que es va produir a iniciativa de Puigcercós. La reunió ha durat unes dues hores i ha finalitzat sense acords concrets després que les dues parts deixessin clars els seus posicionaments.
Segons les mateixes fonts, el balanç de les eleccions internes que fa el Reagrupament 'no és dolent'. En aquest sentit, ha assegurat que 'convertir-se en la segona força interna sense comptar amb el suport de cap membre de l'executiva té molt mèrit'. Per contra, el sector que encapçala Carretero considera que Puigcercós, que va obtenir un 37 per cent dels vots, va fer un resultat 'molt just'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.