Política

Guillot proposa Isidre Molas per a la presidència del Senat per contrarestar Bono al Congrés

El secretari general d'ICV i senador de l'Entesa Catalana de Progrés Jordi Guillot ha proposat avui que el dirigent històric del PSC Isidre Molas sigui el nou president del Senat en substitució de Javier Rojo.

Guillot ha afirmat que Molas, "per la seva trajectòria política i parlamentària, mereix ser president del Senat", i argumenta que l'Entesa, com a tercer grup de la cambra alta espanyola, té el "pes suficient" perquè la presidència recaigui en un membre d'aquest grup.

"Seria un gran contrapès a altres presidències", ha assegurat Guillot en al·lusió a la possibilitat que José Bono pugui convertir-se en president del Congrés.

Guillot ha emplaçat el PSOE a donar suport a Molas per el càrrec i ha destacat que poques persones reuneixen una trajectòria política com la seva, marcada per lluita per la democràcia en la clandestinitat, pel seu catalanisme i pel seu perfil acadèmic.

Molas ja va ser en la passada legislatura vicepresident primer del Senat, és doctor en Dret per la UB i és autor de multitud de llibres sobre els partits polítics catalans.

D'altra banda, Guillot ha destacat la vitalitat que l'Entesa Catalana de Progrés, grup que formen PSC, ERC i ICV-EUiA al Senat, ja que no només representa "al govern català", sinó que és un grup anterior a la formació del govern d'esquerres a Catalunya i és una experiència "inèdita" a Espanya.

Ha assegurat que en aquesta legislatura l'Entesa es marca com a objectiu "normalitzar" l'ús de les llengües cooficials al Senat, i ha opinat que la reforma del Senat ha de fer-se de forma "gradual", perquè resultarà molt difícil fer "d'una estrebada" del Senat una veritable Cambra de representació territorial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida
política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

barcelona
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona
judicial

El Suprem rebutja amnistiar Puigdemont per malversació i manté l’ordre de detenció

barcelona

L’exalcaldessa de Figueres pendent de judici arran de l’1-O demana l’amnistia

figueres
política

Pedro Sánchez insta ERC a un acord “transversal” per investir Illa

barcelona
estats units

La família de Biden l’anima a continuar en la cursa presidencial

barcelona
judicial

El jutge del cas Volhov presumeix de tombar l’amnistia: “Al govern li queden dos telenotícies”

barcelona