Política

Zapatero considera "positiva" i "convenient una relació de diàleg obert i si pot ser constructiu" amb CiU i PNB

CATALUNYA

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha tancat aquest dilluns la legislatura en un discurs en què s'ha mostrat "convençut" que el desplegament i aplicació de l'Estatut serà "satisfactori' per a la Generalitat de Catalunya i les forces polítiques, i ha apuntat que els "comentaris" sobre la "desafecció" de Catalunya es poden deure al fet que ens troben en un període preelectoral.

Zapatero també ha assegurat que considera "positiva" i "convenient una relació de diàleg obert i si pot ser constructiu" amb CiU i PNB, tot i que ha apuntat que aquesta reflexió "no té res a veure amb intencions o escenaris que hi pugui haver després del 9-M". En el seu discurs institucional, Zapatero també ha demanat la participació de la ciutadania a les eleccions, ha destacat l'estabilitat d'aquesta legislatura, i ha dit que se sent "fort" i "més motivat que mai" per desenvolupar el seu projecte quatre anys més.

Dissolució de les Corts
El consell de ministres ha aprovat aquest dilluns, en una sessió extraordinària, el reial decret de dissolució de les Corts, convocatòria d'eleccions generals per al 9 de març del 2008 i fixació de constitució del nou congrés. El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha convocat els seus ministres a un quart d'una del migdia, i un cop aprovat el decret s'ha desplaçat a la Zarzuela per despatxar amb el rei.

Posteriorment ha retornat a la Moncloa per oferir una declaració institucional. La dissolució de les Corts es farà efectiva demà, dimarts 15 de gener, un cop el text hagi estat publicat pel Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). La campanya electoral tindrà lloc entre el 22 de febrer i el 7 de març.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

L’Audiència Nacional anul·la els tres últims anys d’investigació judicial del cas Tsunami

barcelona
política

Feijóo veu el PSC còmplice del procés però li demana suport per tenir senador

barcelona
política

Rull: “La policia no entrarà al Parlament a detenir ningú”

barcelona
política

ERC prendrà mesures divendres per l’afer dels cartells dels Maragall

barcelona
política

ERC assegura que la negociació per investir Illa avança “a bon ritme”

barcelona
estat espanyol

El Constitucional planteja exculpar Griñán del delicte de malversació pel cas dels ERO

barcelona
parlament europeu

Le Pen i Salvini se sumen al nou grup d’extrema dreta d’Orbán

barcelona
Política

Els comuns criden a la “responsabilitat” de PSC i ERC per tancar un acord

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron insta Attal a continuar com a primer ministre mentre es negocia el nou govern

BARCELONA