Política

Detenen dos suposats membres d'ETA a Biscaia

Oroitz Aldekoa-Otalora i Agurne Salterain, presumptes membres d'ETA, no han oposat resistència quan han estat detinguts avui per l'Ertzaintza al sortir d'un habitatge en Iurreta (Biscaia).
El departament d'Interior del govern basc ha informat que Oroitz Aldekoa-Otalora i Agurne Salterain estan acusats de donar cobertura a Gorka Lupiañez, l'alliberat d'ETA (a sou de la banda) detingut el passat 7 de desembre en un control de la Guàrdia Civil en Berriz (Biscaia) quan portava una pistola procedent del robatori de 350 armes d'un magatzem de Vauvert (sud-est de França) a l'octubre de 2006.

Segons fonts de la lluita antiterrorista, Aldekoa-Otalora residia en el "pis de seguretat" de Lupiañez en Abadiño (Biscaia), que va ser registrat el 10 desembre. Des de llavors, els dos detinguts avui eren buscats per les forces de seguretat i aquesta mateixa setmana la Guàrdia Civil els havia inclòs en la llista dels terroristes més buscats.

Aquest matí els agents de l'Ertzaintza han vist sortir d'un habitatge a Iurreta, localitat situada al costat de Durango, a Oroitz Aldekoa-Otalora i Agurne Salterain. Quan els agents els han sol·licitat la seva identificació, Aldekoa-Otalora i Salterain els han ofert la seva documentació legal, amb els seus noms veritables, i ambdós han estat detinguts "sense oposar resistència alguna"

El conseller d'Interior, Javier Balza, ha explicat a Vitòria que l'Ertzaintza està realitzant registres i que, de moment, no contempla la detenció de més persones, encara que l'operació no s'ha donat per tancada.

Es dóna la circumstància que aquesta operació policial es duu a terme l'endemà que la banda terrorista publiqués als diaris Gara i Berria un comunicat on demanava boicotejar amb l'abstenció les eleccions del 9 de març. La majoria dels partits polítics bascos van mostrar el seu rebuig al comunicat d'ETA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.