Política

Benach aspira a llocs "clau i estratègics" per a la seva candidatura a la nova executiva d'ERC

El presidenciable d'ERCFutur s'ha reunit aquest dilluns amb el nou president del partit

El candidat d'ERCFutur a la presidència d'ERC, Ernest Benach, vol que el nou president del partit, Joan Puigcercós, reservi llocs "clau i estratègics" a la nova executiva del partit per als principals integrants de la seva candidatura a la nova executiva, han assegurat fonts de l'entorn de Benach.

Benach –presidenciable de la candidatura que va avalar l'expresident d'ERC Josep-Lluís Carod-Rovira– s'ha reunit aquesta tarda durant més d'una hora amb Puigcercós en un hotel de Barcelona. De la reunió no n'han sortit compromisos, tot i que sí ha transcendit la petició de Benach –que va quedar en tercer lloc en les eleccions internes d'aquest dissabte–, perquè Puigcercós faci un exercici d'obertura del partit com a condició indispensable perquè creixi en suport social.

El fet que Rafel Niubò (ERCFutur) hagi estat el segon candidat a la Secretaria General més votat, amb un 23,7% del suport dels afiliats, fa que ERCFutur se senti amb "més força" per reclamar un mínim d'una Vicesecretaria General, entre d'altres llocs determinants a l'''aparell' del partit.

Les mateixes fonts han indicat que Benach ha reclamat avui al nou president republicà, Joan Puigcercós, que "oxigeni" el partit i que integri representants de les quatre candidatures a la nova direcció. No hi ha hagut compromisos concrets, tot i que sí declaracions d'intencions i intercanvi d'idees i estratègies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.