Política

Duran obté l'alta mèdica i es prepara per participar en la campanya electoral de cara al 9 de març

El cap de llista de CiU al Congrés i líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha sortit aquesta tarda de l'Hospital de Barcelona, després de rebre l'alta mèdica, i demà preveu ser present en un acte de precampanya, si bé la seva intenció és reincorporar-se a poc a poc a l'activitat política.

Cinc dies després de ser operat amb èxit d'un tumor en el pulmó, Duran ha comparegut davant els mitjans, per primera vegada després de ser hospitalitzat el 10 de febrer, per donar "gràcies a Déu", a la seva família i a tot el personal mèdic que l'ha atès aquests dies, així com les diverses forces polítiques i els "milers de persones" que li han fet arribar mostres d'afecte i li han donat alè: "És molt bonic sentir-se estimat", ha afirmat.

En els seus tretze minuts de compareixença, en la que s'ha disculpat per no admetre "per una vegada" preguntes, Duran ha avançat que demà vol estar en el sopar organitzat per la plataforma cívica de suport a la seva candidatura, encara que no ha revelat si acudirà físicament a l'acte o bé transmetrà el seu missatge a través d'un vídeo o una videoconferència.

La seva reaparició oficial davant una tribuna d'oradors es produirà en tot cas dijous a la nit, a l'acte d'inici de campanya que CiU celebrarà al pavelló de la Nova Icària de Barcelona.

Aquests pròxims tres dies, per tant, es reservarà al màxim, per consell mèdic, i s'anirà incorporant "de manera progressiva" al ritme de campanya, encara que ha advertit que malgrat el seu satisfactori procés de recuperació, al principi funcionarà a mig gas.

"No esperin de mi en els primers dies la mateixa capacitat i resistència que acostumo a tenir en els actes polítics", ha indicat.

Duran ha reconegut les "ganes" que tenia de tornar a estar actiu políticament i la seva "il·lusió" per poder celebrar aquesta compareixença en el mateix Hospital de Barcelona, abans d'abandonar-lo.

"Han estat pocs dies però intensos, llargs i difícils", ha admès el dirigent socialcristià, que, malgrat sortir amb "un trosset de pulmó menys, amb 24 grapes" al cos i després de ser-li extrets una vintena de ganglis per confirmar que el seu estat de salut és òptim, s'ha mostrat convençut que es curarà "absolutament".
Duran ha dit sentir-se "molt afortunat i molt satisfet" per haver-li estat detectat a temps un tumor en fase molt inicial i ha manifestat la seva "il·lusió personal" per haver "guanyat aquesta batalla", en la que ha posat totes les seves "ganes de viure, il·lusió, força i energia".

"Ara començo una segona batalla completament diferent. Per poder-la guanyar necessito el suport de la gent, de la il·lusió i la fe en l'èxit que he tingut en aquests vuit dies", ha explicat Duran, en al·lusió a les eleccions del 9 de març.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.