Política

Imputen vuit guàrdies civils per tortures a Igor Portu

El titular del jutjat d'instrucció número 1 de Sant Sebastià ha citat a declarar la setmana que ve, el 22 de febrer, els vuit agents de la Guàrdia Civil que van participar en la detenció i al custòdia del presumpte membre d'ETA Igor Portu. Els policies estan citats com a imputats, ja que podrien ser acusats d'un delicte de tortures.

Portu, que segons fonts policials ha confessat la seva participació en l'atemptat de la T4 de Barajas i d'altres actuacions, va ser detingut el sis de gener a Mondragón juntament amb Mattin Sarasola, el suposat company de comando. A les quatre de la matinada de l'endemà, va ingressar a l'hospital Donostia, on li van detectar una costella trencada i una lesió als pulmons, a banda de nombroses contusions.

Tot i que la policia i el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, asseguren que les lesions es van produir durant la detenció perquè el noi s'hi va resistir, ell ho nega i assegura que els guàrdies civils el van apallissar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.