Política

Detinguts dos presumptes etarres a Baiona

La Policia ha detingut Garikoitz i Eneko Pascual a la localitat del País Basc francès de Baiona, en virtut de dues euroordres espanyoles emeses contra ells per presumpta pertinença a ETA.

El ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha confirmat que els detinguts són dos fugits de l'operació contra el 'Comando Urederra' de la Guardia Civil el març de 2007. 

Euroordre
Els dos homes, que estaven en un vehicle, no anaven armats ni duien documentació falsa i no es van resistir en el moment del seu arrest. Després de la seva detenció, han estat traslladats a la comissaria de Baiona, a l'espera que se'ls notifiqui les euroordres en la seva contra per pertinença a banda armada.

Les euroordres els seran notificades demà per la Fiscalia del Tribunal d'Apel·lació de Pau, que haurà de decidir si ingressen a la presó a l'espera que la Cort es pronunciï sobre la petició espanyola de lliurament.

Eneko Pascual va néixer a Hernani el 1981 i Garikoitz, el 1976 a Sant Sebastià.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.