Política

El PSC de Tortosa demanarà al ple que ''feliciti'' el govern i l'Estat per la ''coherència'' davant la derogació de la interconnexió de xarxes

El grup municipal del PSC de Tortosa presentarà en el ple d'aquest dilluns al vespre una esmena d'addició a la proposta a presentar pels grups de CiU i ERC, que demana la derogació del reial decret 3/2008, que permet l'enviament d'aigua de l'Ebre a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Joan Sabaté, portaveu dels socialistes tortosins, ha criticat que es presenti aquesta proposta quan ''ja és previsible'' que aquesta setmana el govern estableixi el final de la situació d'emergència 2 en matèria de sequera i que el govern espanyol derogui el reial decret que permetia la interconnexió de xarxes. Sabaté ha catalogat la proposta de CiU i ERC ''d'instrumentalització partidista i pèrdua de temps''.
El portaveu socialista ha explicat que aquesta proposta ''és pràcticament igual'' que la moció que ja es va aprovar pel ple anterior i ha afegit que el grup del PSC proposarà una esmena perquè el text a votar en la sessió plenària ''sigui més presentable'' i es pugui donar ''serietat i dignitat a la corporació tortosina''.

L'esmena presentada pels socialistes proposa ''felicitar els dos governs –de la Generalitat i espanyol– per la coherència demostrada i per ser conseqüents amb el seu capteniment en favor de la nova cultura de l'aigua'', així com demana mostrar el rebuig de l'Ajuntament a la ''política de transvasaments estructurals com a mesura de gestió de l'aigua i conseqüentment mostrar oposició al transvasament del riu Roine''. Si l'esmena és acceptada en el ple, el grup del PSC votarà a favor de la proposta.

Sabaté, doncs, ha criticat el fet que aquesta proposta de CiU i ERC ''s'aprovarà quan la situació d'emergència per la sequera ja s'acaba'' i ha afegit que l'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, ''hauria de dirigir-se al president del seu partit -Artur Mas- per tal que abandoni la pressió que està fent des de l'oposició per tirar endavant la canonada i el transvasament del Roine''.

CiU contra el transvasament
El grup municipal de CiU, a l'equip de govern de l'Ajuntament de Tortosa juntament amb ERC, preveu aprovar novament en el ple d'aquest dilluns al vespre una moció per instar a derogar el decret llei que possibilita el transvasament de l'Ebre a Barcelona malgrat la posició favorable majoritària a la cúpula nacional del partit.

Paral·lelament, l'equip de govern sotmetrà també a votació la presentació d'un recurs d'alçada contra la decisió de l'assemblea general del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) sobre la interconnexió de xarxes tot argumentant que els dirigents van causar-los indefensió en no facilitar-los la documentació sobre aquest punt prèviament a la reunió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Biden: “Sóc el candidat més qualificat per guanyar i per governar”

BARCELONA
política

Vox deixa el PP al País Valencià pels menors acollits

madrid

Orbán, l’aliat incòmode

Barcelona
Isaac Ramió
Alcalde de Sarrià de Ter (Poble Actiu Sarrià, PAS)

“El pla de sanejament inclou mesures correctores”

Sarrià de Ter
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona