Política

Terribas rebutja un contracte blindat tot i que el govern obre la porta a fer-ne

Política

La directora general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Cullell, i els directors de TV3, Mònica Terribas, i de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedas, havien de ser els primers alts càrrecs que es beneficiessin de la decisió del govern de flexibilitzar el règim d'indemnització que es pot aplicar als contractes d'alta direcció de la Generalitat. Així ho va aprovar ahir el govern després que divendres el Diari Oficial de la Generalitat va publicar un decret en què es modifiquen els condicionants legals que fins ara limitaven aquests contractes. Però ahir Terribas va deixar clar que ha renunciat a un contracte privilegiat dins de l'administració. Així ho va comunicar al seu dia als responsables de la CCMA i ho va fer saber ahir a través del gabinet de premsa de TV3. La decisió de Terribas va provocar que des de la CCMA es matisés públicament que ara per ara ningú té aquesta mena de contracte.

El decret publicat divendres recorda que va ser el primer tripartit el que va fixar limitacions tant en la formalització dels contractes d'alta direcció com en les indemnitzacions econòmiques que es deriven del seu cessament. La modificació d'aquelles mesures permet a partir d'ara un nou règim d'indemnitzacions de fins a dotze mensualitats -fins ara eren set dies per any-, mentre que es fixa un període de preavís per a la rescissió del contracte de sis mesos -fins ara eren tres.

Els canvis introduïts en el decret han sigut impulsats directament des de Presidència de la Generalitat i s'han vinculat des d'un primer moment amb algun dels nous nomenaments del CCMA. La decisió de Terribas, però ha qüestionat de nou aquest plantejament.

Després que CiU ha denunciat que el nou decret del govern amaga un blindatge encobert, la portaveu del govern, Aurora Masip, va puntualitzar que aquests canvis en la normativa no afectaran tots els alts càrrecs, sinó que només se'n podran beneficiar entre 125 i 150 càrrecs, sempre que el consell executiu així ho aprovi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona
Política

L’ANC denuncia un atac “feixista” a la seu nacional de Barcelona

barcelona
Perú

Alberto Fujimori serà candidat a les eleccions presidencials

Barcelona
estats units

Trump sobreviu a un atac en un míting republicà

los angeles