Política

Zapatero lamenta que la reunió del G-8 no hagi donat una resposta "més contundent" a la crisi alimentària

Món

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha lamentat aquest dimecres que la cimera que el G-8 ha celebrat aquesta setmana a Hokkaido, al Japó, no hagi permès avançar de forma significativa en la lluita contra la crisi alimentària.

En declaracions posteriors a la reunió que ha mantingut a la Moncloa amb el primer ministre dels Països Baixos, Jan Peter Balkenende, Zapatero ha dit que tot i que la solució no està només en mans del G-8, hauria estat "desitjable" que la cimera hagués donat una "resposta més contundent i activa" a la crisi alimentària, "perquè hi ha vides humanes que estan en joc".

També ha valorat els passos dels països rics pel que fa a la lluita contra el canvi climàtic. "Tots els objectius i compromisos que vagin en aquesta direcció –ha dit– són benvinguts i han de ser considerats com un pas més".

El president espanyol ha assenyalat com a futur escenari per avançar en aquesta matèria la cimera de les Nacions Unides que se celebrarà al mes de setembre, en què s'avaluaran els objectius del mil·lenni.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.