Política

L'actual president de Kènia, proclamat guanyador de les eleccions

Nairobi

Contra el pronòstic de les darreres hores, i després de dies d'especulació des de les eleccions de dijous, la Comissió Electoral de Kènia ha proclamat vencedor el president Mwai Kibaki.

Concretament, la Comissió Electoral ha anunciat que l'actual president del país, Mwai Kibaki, és el guanyador de les eleccions, amb 4.584.721 vots enfront dels 4.352.993 paperetes obtingudes per l'aspirant de l'opositor Moviment Democràtic Taronja, Raila Odinga.
Així, la diferència entre totes dues formacions s'ha anat reduint a mida que s'anunciaven els còmputs parcials i l'avantatge final del governant reelegit ha estat de 231.728 vots.

Kibaki no ha volgut perdre temps i minuts després de ser declarat vencedor ha jurat el càrrec a la residència oficial per un nou mandat de cinc anys, manifestant que serà "fidel a la República de Kènia".

Aquest resultat tira per terra les esperances dels simpatitzants amb l'oposició, que només fa unes hores i amb el 90% dels vots escrutats, semblava avantatjar per uns 40.000 vots el president del país.

Eleccions disputades
Les eleccions presidencials celebrades al país dijous, han estat les més disputades en la història de l'excolònia britànica, i els sondejos previs mostraven un marge molt estret entre Odinga i Kibaki.

Els dos polítics tenen programes electorals semblants basats en la necessitat de creixement econòmic.

La tardança a l'hora d'anunciar els resultats electorals ha provocat una onada de protestes i violència a Nairobi i en altres ciutats kenianes. Raila Odinga fins i tot s'ha declarat guanyador i ha exigit al president Kibaki que admetés la derrota.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.