Política

ERC reclama un sistema basc de peatges 'amb imports mínims i només fent pagar un cànon pel manteniment'

COMARQUES GIRONINES

El cap de llista d'Esquerra per Girona, Francesc Canet, i el número 2, Joan Puig, han reclamat aquest dissabte des de la sortida 'Girona sud' de l'autopista AP-7, dins el terme municipal de Salt, la necessitat d'un canvi de model en la gestió dels peatges.

'Proposem que sigui com el sistema basc, amb peatges mínims i només fent pagar un cànon pel manteniment de la via', ha explicat Canet, recordant precisament que el recorregut entre Girona nord i Girona sud, de nou quilòmetres, 'és l'únic tram d'autopista gratuït de les comarques gironines, tot i que aquest hauria de ser el model a estendre a la resta del territori'. Segons el cap de llista d'ERC, tota la problemàtica de la xarxa viària primària es deriva de tres problemes fonamentals: una xarxa secundària 'deficient i insuficient'; un dèficit en infraestructures i serveis de transport col·lectiu –ferrocarril, autobús o metro–; i l'existència dels peatges, 'que graven la mobilitat interna, l'externa i obliguen a duplicar infraestructures'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.