Política

Tarruella (CiU) exigeix un nou model de finançament per Catalunya basat en la bilateralitat Estat-Generalitat

PONENT

La cap de llista de CiU al Congrés per Lleida, Conxita Tarruella, ha afirmat aquest dissabte que Catalunya necessita un nou model de finançament, 'tal com es contempla en l'Estatut'. Així, ha reclamat que es pacti un nou finançament per Catalunya abans del 9 d'agost. Segons la cap de llista de la federació, aquest nou model ha de contemplar la recaptació del 50% de l'IRPF, el 50% de l'IVA i el 58% dels impostos especials. Aquestes xifres suposarien 5.200 milions d'euros més per a Catalunya, segons CiU.

Tarruella ha declarat que la despesa que li suposarà a Zapatero el 'xec regal de 400 euros' suma uns de 5.000 milions d'euros. Aquests diners 'són diners que CiU reclama per Catalunya, diners que li corresponen per poder-los destinar a la sanitat, a l'educació, a infraestructures o bé a allò que el Govern de la Generalitat cregui més oportú', segons Tarruella.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.