Política

Obama aconsegueix una nova victòria a les primàries de Guam

El precandidat del Partit Demòcrata Barack Obama ha aconseguit una nova victòria davant de la seva rival, Hillary Clinton, a les primàries celebrades al petit territori de Guam, al Pacífic occidental, amb una participació rècord, segons dades oficials.

Aquesta victòria és més moral que realment significativa, ja que Guam té només quatre vots a la convenció que determinarà finalment qui serà l'aspirant demòcrata a la Casa Blanca.

Els residents de Guam no poden votar a les presidencials, però el territori, l'extensió del qual és més petita que la cinquena part de la mida de l'estat més petit dels Estats Units, Rhode Island, envia vuit delegats amb mig vot cadascun i cinc superdelegats a la convenció demòcrata de l'agost. De fet, cap dels dos candidats ha viatjat a Guam, territori dels EUA des de 1898.

Les següents primàries demòcrates d'importància seran el 6 de maig a Carolina del Nord i Indiana. Els dos estats junts aporten 187 delegats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.