Política

El Suprem desestima els principals recursos contra la reelecció de Musharraf

El Tribunal Suprem de Pakistan ha desestimat els principals recursos presentats per l'oposició contra la recent reelecció del general Pervez Musharraf com a president. En total, ha desestimat cinc de les sis petincions.

L'oposició havia qüestionat davant l'alt tribunal la validesa de la candidatura de Musharraf a l'elecció presidencial del 6 d'octubre, en la qual va obtenir la majoria dels vots.

El panell del Suprem que ha pres aquesta decisió està integrat per magistrats fidels al general, que va encarregar-se de desbancar de l'anterior tribunal a qui no li fos afí.

L'estat d'excepció per evitar un veredicte desfavorable
L'estat d'excepció a Pakistan es va decretar pocs dies després de la data en què el Suprem, liderat llavors pel jutge Iftikhar Chaudhry -conegut per la seva oposició a Musharraf-, es pronunciés sobre els recursos de l'oposició contra el general.

Musharraf va proclamar l'estat d'excepció al·legant la ingerència dels jutges en els assumptes del Govern i l'augment de la violència extremista, encara que els analistes apunten al fet que pretenia evitar un veredicte desfavorable del Suprem sobre la seva reelecció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.