Política

CiU porta al Consell Consultiu la llei del govern perquè "incompleix" l'Estatut

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha anunciat aquest dimecres que la federació nacionalista ha decidit portar la llei del president i del Govern al Consell Consultiu, ja que considera que "vulnera" i "incompleix" l'Estatut. Aquesta llei regula la figura del vicepresident, un fet que CiU considera que no es recull a l'Estatut, que "determina una estructura que parla de president, conseller primer i la resta del Govern".

Des d'ICV-EUiA, el portaveu parlamentari, Jaume Bosch, ha defensat que el projecte de llei s'adapta a l'Estatut. Bosch ha lamentat el "retard" que això suposarà i ha apuntat que és el que CiU busca.

El PSC afirma que el govern espanyol té voluntat per desplegar l'Estatut
El secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, ha manifestat aquest dimecres que el govern espanyol té "voluntat" per desplegar l'Estatut, tot i que ha admès que "a vegades no hi ha coincidències ni amb els temps ni els continguts" entre els governs. Ho ha dit en una setmana en la qual el Govern ha ajornat la reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat i la Comissió Mixta de Transferències.

De fet, Zaragoza ha manifestat que "si es veu que no hi ha d'haver prou continguts el Govern no té cap problema en plantar-se".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.