Política

El PSC diu que el veto de CiU als PGE 2008 és un "error d'enorme gravetat" que "lesiona" els interessos dels catalans

Veto als pressupostos

El coordinador dels diputats i senadors del PSC a Madrid, Daniel Fernández, ha assegurat aquest dilluns que el veto de CiU al Senat que ha provocat el retorn dels pressupostos generals de l'estat (PGE) per al 2008 al Congrés és "una mala notícia" i un "error d'enorme gravetat" que "lesiona" els interessos de Catalunya i dels catalans, perquè si el veto no s'aixeca el Congrés –l'executiu necessitarà majoria absoluta per fer-ho-"Catalunya deixaria de rebre 670 milions d'euros que estaven pressupostats" i quedaria sense efecte l'aplicació del pacte sobre inversions -1.400 milions- assolit entre el Govern i l'estat.

Segons Fernández, "sempre que el PP i CiU han pogut decidir conjuntament ho han fet en contra dels interessos de Catalunya i dels catalans". El PP –ha dit- ho fa en "coherència" amb el discurs de "l'anticatalanisme" del que ha fet bandera, però la decisió de CiU "tan sols s'explica perquè Duran i Lleida col·loca els seus interessos electorals i la seva ambició de ser ministre amb el PP per davant dels interessos dels catalans" i pel "cinisme" de la cúpula de CDC.

Duran i Lleida responsabilitza Solbes
El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat aquest dilluns que si s'ha aprovat el veto que el seu partit havia presentat a la secció d'habitatge als pressupostos generals de l'estat (PGE) per a l'any 2008 és perquè el ministre d'Economia, Pedro Solbes, "no ha volgut negociar per donar més diners a Catalunya".

Duran ha demanat al govern de Zapatero "que no facin demagògia" dient que "perdrem sis-cents milions d'euros i la disposició addicional tercera de l'Estatut" i ha demanat que "expliquin la veritat".

El secretari general també s'ha mostrat convençut que els pressupostos seran aprovats finalment pel Congrés perquè, en cas contrari, quedaria reflectida la "debilitat" del seu govern.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.