Política

Zapatero i Rajoy ultimen el segon cara a cara

Eleccions 9 de març

PSOE i PP ultimen tots els detalls per al segon duel televisiu dels seus candidats a les eleccions generals de diumenge vinent.

Conscients de la repercussió que tindrà, després que tretze milions d'espectadors van seguir dilluns passat el primer cara a cara arreu de l'Estat, no volen deixar res a la improvisació.
Tot i que tots dos partits esperen que es puguin escoltar algunes propostes concretes de futur, no es preveuen grans canvis d'estratègia en els seus discursos.

Així doncs, José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy s'han reservat les hores prèvies al debat per preparar a fons la cita. Repassar fitxes, memoritzar dades i analitzar arguments amb els seus col·laboradors omple la seva agenda d'aquest dilluns, en què deixen de banda els mítings i els actes públics.

El candidat socialista, segons fonts del seu partit, afronta el debat amb tranquil·litat, però sense confiar-se, i mantindrà la mateixa estratègia que dilluns passat en el fons i la forma, ja que considera que qui ha d'arriscar més és Rajoy.

No obstant, preveu incloure dades noves, perquè els ciutadans que van seguir el primer debat i vegin el segon no escoltin exactament els mateixos arguments i exemples. Tot dependrà, però, de l'actitud que mantingui Rajoy.

Per la seva banda, el cap de llista del PP ha subratllat aquesta setmana que mantindrà també la mateixa estratègia i parlarà dels "problemes reals" dels espanyols.

Els col·laboradors de Rajoy han assegurat que el líder del PP obligarà el president del govern a parlar, encara que no vulgui, d'assumptes com l'economia i la immigració.

L'horari previst és el mateix que el de dilluns passat. Començarà poc després de les deu de la nit i també s'estructurarà en cinc blocs temàtics, d'una durada de quinze minuts cadascun. Els temes que es posaran sobre la taula seran l'economia i l'ocupació, les polítiques socials, la política exterior i de seguretat, la política institucional i els reptes de futur.

La periodista Olga Viza serà qui moderarà el debat, rellevant Manuel Campo Vidal. Aquesta vegada Zapatero s'asseurà a l'esquerra del moderador i, segons el que va quedar fixat per sorteig, serà ell qui començarà el torn en tots els blocs i Rajoy qui tancarà el debat.

El senyal que oferirà l'Acadèmia de Televisió també es podrà veure i escoltar per les televisions i ràdios de més de 55 països d'Europa, el nord d'Àfrica i el Pròxim Orient a través de la Unió Europea de Radiodifusió. En aquesta ocasió, a més, intèrprets del Congrés permetran oferir el debat per a sords.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona
Política

L’ANC denuncia un atac “feixista” a la seu nacional de Barcelona

barcelona
Perú

Alberto Fujimori serà candidat a les eleccions presidencials

Barcelona