Política

Zapatero promet 2 milions de llocs de treball en 4 anys

Eleccions 9 de març

El president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat avui que entre els objectius de l'executiu per a la pròxima legislatura es troba la creació de 2 milions de llocs de treball i 1,5 milions d'habitatges de protecció oficial en deu anys.

Durant la seva intervenció en el Fòrum Economia en Progrés, Zapatero ha matisat que del 1,5 milions d'habitatges que es crearan arreu de l'Estat, 600.000 seran de lloguer, i que espera reduir la taxa d'atur fins al 7%, la temporalitat fins al 25%, i les càrregues administratives en un altre 25%.
Zapatero ha dit que és necessari ser ambiciosos i que aspira al fet que en la pròxima legislatura l'activitat mitjana se situï per sobre del 70% i que la taxa d'activitat de les dones estigui per sobre del 60%.

El president espanyol ha assenyalat que no es tracta "d'un optimisme sense fonament" sinó que és el resultat del treball dels quatre anys que duu governant el PSOE i de "la confiança que tenen en la societat espanyola".

A aquest creixement, ha dit, contribuiran l'augment de la població espanyola, les conseqüències de l'aplicació del Pla d'Infraestructura del Transport, l'increment inversió en I+D+i, l'extensió de les escoles infantils de zero a tres anys, les millores en la qualitat educativa i el desenvolupament efectiu del sistema d'atenció a la dependència.

Plena ocupació
Segons ha detallat, l'aspiració del govern central és arribar a la plena ocupació real "més ocupació estable i de qualitat", i "posarà la seva obstinació" a assolir que el treball no suposi un perill per a la salut i la seguretat dels treballadors.

Zapatero ha recordat que govern que presideix vol que el salari mínim interprofessional (SMI) arribi als 800 euros l'any 2012, que el permís per paternitat passi de quinze a trenta dies i mantenir la millora de les pensions.

El president espanyol ha dit que ara és necessari aprofundir en el canvi de model de creixement econòmic ja que en aquesta dècada es decideix qui contarà més endevant. Per a això, considera necessari avançar en l'economia del coneixement, posicionar a Espanya en mercats oberts i "concetrar-se" en sectors de més valor afegit per guanyar productivitat.

En aquest sentit, Zapatero ha insistit en la necessitat de tenir un capital "adequadament preparat", capacitat investigadora, millors infraestructures, serveis públics eficients, més iniciativa emprenedora i reduir les càrregues administratives, "una de les grans assignatures pendents".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.