Política

Giró es querellarà dilluns contra Villarejo, Cospedal i Fernández Díaz

L’exconseller d’Economia presentarà nova documentació sobre els informes policials i els seguiments de què va ser objecte

L’exconseller d’Economia Jaume Giró està preparant una querella, que té previst presentar dilluns, contra l’excomissari de policia José Manuel Villarejo, l’exsecretària general del PP Maria Dolores de Cospedal, l’ex ministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz i contra l’ex número dos d’aquest ministeri Francisco Martínez. Tal com ha avançat el diari Ara i ha confirmat l’ACN, Giró acudirà als jutjats d’instrucció de Madrid per aportar nova documentació dels informes policials sobre els seguiments que Villarejo i els seus col·laboradors van fer a l’exconseller.

Giró ja havia presentat al juny una denuncia que no va prosperar contra Villarejo, que també incloïa l’expresidenta del PP català, Alicia Sánchez Camacho. La raó: les gravacions que aquesta última havia encarregat el 2012 a l’excomissari per investigar Giró, que aleshores era director general adjunt de CaixaBank, amb l’argument que es tractava d’un “perillós independentista”. La denúncia va ser presentada per Giró a títol personal mentre era conseller d’Economia. La fiscalia de Barcelona va derivar el tema a la de Madrid, que es va excusar d’intervenir-hi perquè ja hi havia una investigació sobre Villarejo a càrrec del jutge Manuel García Castellón. Aquest, però, insisteix que només s’ocupa del que va fer Villarejo per encàrrec d’empreses privades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.